Találkozó Evorában


Portugál földön búcsúztattuk az EducArte projektet

Hírek

Felejthetetlen két nappal búcsúztattuk a MUS-E EducArte Projektjét a portugál Evorában május 25-26-án. Magyarországot Tímár Andor, a MUS-E elnöke és jómagam, Bognár Anna színész, drámainstruktor és a MUS-E programkoordinátora képviseltem.
Az európai identitás témájú két éves projekt zárásaként első nap megismerhettük Evora kialakulását és történelmét, hiszen itt minden kődarabnak, épületnek, utcának hatalmas és csillogó múltja van.
Este még egy kocsmai kórustalálkozóra is eljutottunk, ahol helyi tradícionális dalokat énekeltek.
Megható és felejthetetlen élmény volt. Rengeteg szépség után, a második nap számomra legalább két további katartzist tartogatott... Meghatni engem könnyű, de igazán mély pillanatokat okozni nem - a portugáloknak ezt is sikerült.
Az általános iskolába látogattunk, a helyi gyerekek műsorán nevettünk, sírtunk, aztán persze együtt énekeltünk és táncoltunk.
Délután workshopokkal mutatkoztak be a meghívott országok. Mi is játszottunk a gyerekekkel, mozgással, hanggal. Különleges  cseppekből folyókká, tengerré váltunk, egyediségünket megtartva együttes értékké álltunk össze. Így szemléltettük a sokféle, mégis egymást segítő európai egységet, amit ez a két nap is kiválóan jelképezett.

Köszönjük, MUS-E! 

Bognár Anna bejegyzése

 

MUS-E Magyarország

„Az élet egy művészet
és minden pillanatának
alkotó pillanatnak kell lennie.”

- Yehudi Menuhin

Kapcsolat

MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület

1147 Budapest, Fűrész utca 55/A

+36 70 2519739

Adószám: 18173280-1-42

info@mus-e.hu

 
Kövessen minket!