MUS-E-s gyermekek inspirálták Guessous Mesi új lemezét


Művészeti foglalkozásai során megismert kisdiákok belső világának, vágyainak ad hangot Mesi

Hírek

Átváltozás

„….nehéz sorsú embereket látok magam körül, akikkel beszélgetek. Diktafon a kezemben, és hallgatom a történetüket, figyelem a szemük csillogását, szívvel-lélekkel együtt vagyok velük. Élettörténeteket, sorsokat gyűjtök, amik tanítanak engem, talán téged is, és másokat is… És ezekből a beszélgetésekből dalok születnek…”

Mindig nagy örömmel értesülünk MUS-E művészeink alkotásairól, így van ez Guessous Majda Mária énekes-zeneszerző decemberben megjelent legújabb, Átváltozás - Sorsok & Dalok című albumával is. Külön boldogság számunkra, hogy Mesi ezúttal egy olyan életszakaszt meghatározó alkotást hozott létre új lemezével, amelyet a MUS-E programban résztvevő gyermekekkel való munkája is inspirált.

Mesivel több mint 8 éve dolgozunk együtt töretlenül. MUS-E művészként felemelő élményeket szerzett a budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak. Ezért is áll különösen közel szívünkhöz új lemezének Kicsi hős című dala, amelynek videóklipjében Mesit az említett iskola MUS-E-s diákjaival közös játék, alkotás közben láthatjuk viszont. Ez a dal, mint ahogy az egész lemez is, nehéz sorsú gyermekek, felnőttek belső gondolatait, vágyait szólaltatja meg.

„Átváltozás hídján járva együtt jutnak szebb világba, Így változunk át hősökké, pillangóvá, hercegnővé.”

Az albumon megjelenő egyedi dallamok és történetek mellett plusz öröm, hogy a lemez elkészítésében a MUS-E-nek nem csak mint egyesületnek volt szerepe, hanem az alkotói munkában több MUS-E-s művész is együttműködött. Hallgassátok, szeressétek! 

Hálásak vagyunk Mesinek a MUS-E foglalkozások során együttesen átélt élményekért, és az ebből született dalok mélyen inspiráló üzenetéért. Hiszünk az átváltozásban és a közösen megalkotott tágabb, befogadóbb, boldogabb világban. <3

 

MUS-E Magyarország

„Az élet egy művészet
és minden pillanatának
alkotó pillanatnak kell lennie.”

- Yehudi Menuhin

Kapcsolat

MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület

1147 Budapest, Fűrész utca 55/A

+36 70 2519739

info@mus-e.hu

 
Kövessen minket!