MŰVÉSZEK

Tánczos György

tanczos gyorgyKépzőművész tanár. Diplomáját 1998-ban szerezte a JPTE Művészeti Karán. Mestere Pinczehelyi Sándor festőművész volt. Második diplomáját ugyanebben az évben szerezte a JPTE FEEFI-n, mint művelődési menedzser.
Alapító tagja a pécsi Közelítő Művészeti Egyesületnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének, a zalaegerszegi Vitrin Kortárs Művészeti Egyesületnek, illetve 1998-ig a Huszárik Sándorról elnevezett pécsi egyetemi art mozi csapatának.
1998. szeptembere óta tanít Zalaegerszegen az Ady Endre Művészeti Gimnáziumban szabadkézi rajz, festészet és művészettörténet tantárgyakat. A tanítás mellett két alkalommal is részt vett a zalaegerszegi (GÉB-ART) Nemzetközi Művésztelepen. (1999., 2002.), továbbá 2007-ben a POSZT pécsi festők versenyén. Emellett rendszeresen állít ki regionális és országos tárlatokon egyaránt.
Festményeinél keresett, vagy talált régi figurális fotók visszafogott színhasználattal történő friss újraértelmezése foglalkoztatja.

2012. őszétől csatlakozott a MUS-E programhoz a Landorhegyi Általános Iskola 2 osztályában, ahol képzőművészeti foglalkozásokat tart.

„Ezek a foglalkozások új lendületet adnak pedagógiai munkámnak, és a MUS-E program alapgondolataival újabb és újabb ötletekre inspirálnak. Egyben nem csak a csoportos rajzolás és festés örömével ajándékoznak meg, hanem még fontosabbal: a gyerekek hálás együttműködésével. Hiszek „a jó pap holtáig tanul...” gondolatban, amit nem csak a festészetben, hanem a pedagógiában is fontosnak tartok.”