MŰVÉSZEK

Kszel Attila

kszelKszel Attila Diósgyőrben született. Három évet töltött a Miskolci Színháznál, majd ugyanennyit a budapesti Arany János Színházi stúdióban. Majd felvételt nyert Győrbe az Apáczai Csere János Főiskolai karra. 1992-ben kezdett el dolgozni a Győri Nemzeti Színház tagjaként, mint színész és rendező. (Moliére: Scapin (1998); Tömöry - Korcsmáros: Csizmás Kandúr (2002); Jules Verne: 80 nap alatt a Föld körül; Ludas Matyi (2004) /szerző/; La Fontaine, avagy a csodák éjszakája (2005) /szerző/; Irvine Welsh: Trainspotting (2006). 2000-ben alapította a Győri Nemzeti Színház stúdióját.

2004-ben vett rész először a magyarországi MUS-E programban. Győr ipari városrészében kezdett dolgozni egy két osztályból álló csoporttal. Kezdetben nehéz volt a munka, mivel a gyermekek a koncentráció és a figyelem teljes hiányát mutatták. Attila ekkor a színházból és harcművészetből merített technikákat kezdte alkalmazni. Jelenleg már helyzetgyakorlatokkal és kreatív színházi gyakorlatokkal is ismerkednek a gyermekek.

"Az osztályaink sok örömet adnak nekünk. A csoportdinamikában bekövetkező pozitív változás pedig arra ösztönöz minket, hogy igazi közösséggé fejlődjünk."