MŰVÉSZEK

Kravalik Brigitta

kravalik brigitta2Kravalik Brigitta táncművész, táncpedagógus, mozgás-és táncterapeuta. 2004-ben végzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán modern táncpedagógus szakon, 2009-ben pedig a Pécsi Tudományegyetem művészetterápia szakán. 1991 és 1996 között a Rock Színház, 1996-2003-ig a Budapesti Operettszínház tagja.

Táncpedagógusként az Oktopont Táncstúdióban, terapeutaként a Kincsesház Általános Iskolában dolgozott. 2003-tól a Gór Nagy Mária Színitanodában a színészképzésben vesz részt és gyerekekkel foglalkozik a Lauder Javne Óvoda-és Általános Iskolában, mint táncpedagógus és mozgás- és táncterapeuta. A MUS-E programban 2005 óta vesz részt.

"Elsődleges célom az óráimmal, hogy a gyerekek olyan élményt kapjanak, amiből későbbi életük során merítkezhetnek. Hiszem, hogy a cselekvés élménye hat rájuk.

Kisiskolás korban a non-verbális formák kerülnek előtérbe, így a mozgás, a táncban való részvétel öröme, feltöltő hatása erős. A nehezen kezelhető, magatartászavarokkal küszködő gyerekek esetében kulcsfontosságú az élmény. Mivel nincs jó vagy rossz "megoldás", a szabad, improvizatív, kreatív mozgás kevesebb ellenállással tud érvényesülni és az ebből fakadó felszabaduló energiák, és öröm érzés nagy motivációt nyújt a csoporthoz kötődéshez és egymás elfogadásához.

A test, amellyel érzékelünk, és amelyet érzékelünk, amellyel megérintünk valamit, és amely megérinthető, valamennyi érzékelésünk alany, önérzékelésünké is. Testünk segítségével és testként érzékeljük magunkat... A test, mint valamennyi érzékelésünk alapja hozza létre identitásunkat testi személyként, e két módozat - a világérzékelése és a világra kifejtett hatás - révén."