MŰVÉSZEK

Majsai Virág Eszter

majsai virag eszterZenei tanulmányait a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának iskolájában, az Erkel Ferenc Általános Iskola és Gimnázium opera-tagozatán kezdte, majd a Tóth Aladár Zeneiskolában, a Pápai Kántorképzőben, magánének-tanároknál és híres kórusokban folytatta. Tíz évig tanult zongorázni és egy évet orgonálni. Vizuális tanulmányokat a Budai-, a Körúti Rajziskolában, vendéghallgatóként a Pécsi Művészeti Kar rajzóráin és egy évig a Leicesteri egyetemen folytatott.
Számos szakmai konferencián vett részt. Publikációi, romológiai vonatkozású rajzai jelentek meg egyetemi kiadványokban.
Részt vett egy 100 órás, gyerekek között is jól alkalmazható, EU-s interkulturális bibliodráma-képzésen. Jelenleg a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola „Új média grafikus” továbbképzésére jár. Mellette cigány népismeretet tanít a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Gimnázium MÁV-telepi általános iskolájában.

„Romológiai és pedagógiai végzettséggel rendelkező tanár vagyok. Óráimon a közelebbi értelemben vett szaktárgyi ismeretek mellett nagy hangsúlyt helyezek a közös és egyéni alkotómunka iránti vágy felkeltésének egyik jól bevált módszerére, a művészeti elemek alkalmazására. A "Mesélő, zenélő varázserdő" elnevezésű program keretében a résztvevők a saját elképzeléseiket, vágyaikat kifejezni tanuló csodalények, akik nem csak szereplői, hanem szerzői is a történetnek, és emellett színes találkozások részesei (saját magukkal, társaikkal, tanárokkal, művészekkel). Az egész éven át készülő komplex mű speciális alkalmait jelenti az, amikor vendégművészek hangszeres kísérete segíti megszólaltatni az erdő hangjait.

Legfontosabb célkitűzéseim közé tartozik a gyerekek önkifejezésének fejlesztése, az ehhez a legalkalmasabb művészeti eszközök megtalálása, és ezek alapját megteremtő elfogadásra és kíváncsi nyitottságra épülő közösségélmény erősítése.”