KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

muse-kulfoldi-tanulmanyut s

Külföldi tanulmányút művészeknek
(bármely művészeti ág képviselőinek)

Töltsön el 3 hetet Franciaországban és terjessze/ismerje meg a MUS-E értékeket!
Az Európai Unió Grundtvig programjának egyik nyertes pályázata a MUS-E Magyarország és a MUS-E France (Strasbourg) közös projektje.

Az egész életen át tartó tanulást (Life Long Learning) hivatott támogatni az az ingyenes program, amely 50 év feletti művészeknek ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre. A Grundtvig senior csere program keretein belül magyar kiutazó művészek találkozhatnak francia kollégáikkal, részt vehetnek a strasbourgi MUS-E órákon, és megismerhetik a francia MUS-E osztályok műhelymunkáját. A programban résztvevő művészeknek 3 hét alatt lehetőségük lesz francia környezetben terjeszteni a MUS-E értékeket, majd hazatérve megoszthatják tapasztalataikat a magyar MUS-E hálózattal.

Mi a MUS-E program?
A MUS-E (Musique -Europe) multikulturális mintaprogramot 20 évvel ezelőtt Lord Yehudi Menuhin a neves hegedűművész, humanista gondolkodó indította útjára. A program célja az elfogadásra, kreativitásra, önkifejezésre nevelés a művészetek által. Menuhin álma az elit művészképzés helyett társadalmi célzatú törekvés, amely a művészetek emberformáló erejét használja fel. A nemzetközi MUS-E program elsődleges célcsoportja a veszélyeztetett sorsú, halmozottan hátrányos helyzetű 6-12 éves gyerekek.

Jelenleg hazánkban 5 városban: Budapesten, Győrben, Zalaegerszegen, Debrecenben és Tatabányán működik a program. Európában 12 országban, körülbelül 400 iskolában, több mint 50.000 gyermek részvételével és 1000 művésszel dolgozó programot a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Yehudi Menuhin Alapítvány felügyeli. A MUS-E program feladatának, hitvallásának tekinti a művészetek közvetítését olyan társadalmi körökbe, ahol a szociális deficitek leküzdése miatt erre szükség van. A művészetek gyakorlása segíti a személyiség szabad fejlődését, a kommunikációs készségeket és a szociális beilleszkedést, amely készségek fontosak a kreatív közösségi ember felnevelésében.

A projektben való részvétel feltétele:
-50 év feletti művész (bármely művészeti ág képviselője)
-MUS-E alapelvek ismerete
- az utazás előtti felkészítésen való részvétel

A kint tartózkodás ideje alatt a menetrendet, az időbeosztást, és a helyi művészekkel történő találkozókat a MUS-E France koordinálja, beleértve a helyi kulturális örökség felfedezését is.
Az utazást, a programban való részvételt, és a napidíjat a program támogatja!

Lehetséges kiutazás:
2014 január - június között 3 egymást követő hét
2014. szeptember- 2015. június között 3 egymást követő hét

A projekt az önkéntesség jegyében valósulhat meg, tehát bevételhez a művész nem juthat.
Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzám az alábbi elérhetőségek egyikén.

Kravalik Brigitta
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.: +36 20 590 5906