A 2011/12-es MUS-E tanév indulása és a zene világnapja alkalmából évindító workshop keretében ünnepelte működésének 10. születésnapját a MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület csapata. Minden évben ez a dátum indítja útjára a magyar programot, így emlékezve alapítónkra, Yehudi Menuhinra.

Mint minden kerek évforduló életünkben, az elmúlt tíz év tapasztalatai minket is arra ösztönöznek, hogy végiggondoljuk létezésünk eddigi érdemeit és gyengeségeit, és leszűrve a tapasztalatokat, frissült erővel kezdjünk neki a következő tíz évnek, megújult alapokra helyezve működésünket.

Az idei találkozó remek alkalmat teremtett arra, hogy ismét találkozhattunk a MUS-E magyarországi programjában résztvevő társainkkal, akik az ország távoli pontjairól (Győrből, Zalaegerszegről, Debrecenből) szép számban érkeztek hozzánk a Skót Misszió épületébe. A közös alkotás és gondolkodás teret adott egymás jobb megismerésére, önmagunk meg- és bemutatására, valamint a programhoz újonnan csatlakozó művészek orientációjára.

Vendégünk volt Körmendy Zsolt, a Művészetek Palotája Családi és Ifjúsági Programok részlegének vezetője, komolyzenei szakreferense, aki a MUS-E és a MÜPA közötti együttműködés lehetőségeiről szólt.

A hatalmas, hegedű alakú tortán pedig azzal a reménnyel fújtuk el a gyertyát, hogy a következő tíz évben még több kisdiák arcára varázsolhatunk mosolyt.