KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Minden egyes "időskorú" - egy tapasztalat

Az Európai Unió Grundtvig programjának egyik nyertes pályázata a MUS-E Magyarország és a MUS-E France (Strasbourg) közös projektje.

Az egész életen át tartó tanulást (Life Long Learning) hivatott támogatni az az ingyenes program, amely 50 év feletti művészeknek ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre.

A Grundtvig senior csere program keretein belül magyar és francia önkéntes művészek és pedagógusok találkozhattak külhoni kollégáikkal, részt vehettek strasbourgi és magyarországi MUS-E órákon, és megismerhették egymás MUS-E osztályainak műhelymunkáját.

A programban résztvevő magyar művészeknek és pedagógusoknak 3 hét alatt lehetőségük nyílt francia környezetben terjeszteni a MUS-E értékeket, majd hazatérve megoszthatták tapasztalataikat a magyar MUS-E hálózattal.

A külföldi tanulmányút 50 év feletti művészeknek (bármely művészeti ág képviselőinek) és pedagógusoknak szólt. A részvétel fontos kritériuma a MUS-E alapelvek ismerete, valamint az utazás előtti felkészítésen való részvétel volt.

Gruntvig megbeszélés_2015.03.20
Francia művészek a hazai MUS-E programban

A Franciaországban tartózkodó magyar művészek, pedagógusok egy blogban osztották meg élményeiket, tapasztalataikat:
http://muveszetineveles.blog.hu/