MŰVÉSZEK

Gólyáné Vad Anikó

golyane vad anikoNyíregyházán, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán tanult.
2001-óta tanít Berettyóújfaluban, az Igazgyöngy Alapítvány Művészeti Iskolájában. Iskolája egy „szabadiskola”, ahol a legjellemzőbb az önfeledt alkotás, az egyéni kifejezés megmutatása. 2002-től részt vesz intézményi alternatív pedagógiai projektekben, különös tekintettel a hátrányos helyzetű és cigány származású gyerekekre.

2011/12-es tanévtől a debreceni József Attila Általános Iskolában vezet képzőművészeti foglalkozásokat a MUS-E program művészeként.

Szabadidejében két „szerelmének” ad teret: a textilfestésnek és az agyagmintázásnak. Az alkotási folyamatban a véletlenszerűség adta szépségből való építkezés motiválja. Korábbi években a népi fazekasság, a használati tárgyaink, a népi motívumaink megismerésével foglalkozott. Jelenlegi kisplasztikái a természet szeretetét tükrözik. Szívesen nyúl vissza a régi csipkék romantikus mintáihoz, fakturális felületeihez.

„Fontos szempontnak tekintem mindig a gyermeki alkotások üzenetének tisztán maradását.

Célom, hogy minden órám, olyan vizuális élményt adjon a gyerekeknek, amiből a későbbiekben is tudnak majd építkezni. Az utóbbi években a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozása kiemelt feladattá vált a számomra.”