KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK

Tisztelt Leendő Támogatónk!

Engedje meg, hogy egy olyan kezdeményezésre hívjuk fel a figyelmét, amely minden eddiginél kreatívabb és összetettebb módon ad lehetőséget és sikerélményt mindazoknak a támogatóknak és partnerintézményeknek, amelyek érdekeltek a társadalmi felelősségvállalásban, gyermekeink fejlődésében, a jövő generációinak boldogabb, teljesebb életének megteremtésében.

A MUS-E Magyarország „Fogadj örökbe egy osztályt!” címmel, országos kampányt indít a nemzetközi MUS-E program 20. születésnapja alkalmából. A kampány célja olyan támogató magánszemélyek és cégek megnyerése, akik egy-egy osztály örökbefogadásával biztosíthatják az adott gyermekcsoport számára a MUS-E programban való részvételt, egy teljes éven keresztül.

fogadj orokbe egy osztalyt

Jelenleg Magyarországon 5 város (Budapest, Győr, Debrecen, Tatabánya és Zalaegerszeg) 16 osztályában juthat el a gyerekekhez a program.

A MUS-E (Musique -Europe) multikulturális mintaprogramot 1993-ban Yehudi Menuhin a neves hegedűművész és humanista gondolkodó hozta létre, amelynek célja az elfogadásra, kreativitásra nevelés a művészetek által. Menuhin hitvallásának tekintette a művészetek közvetítését olyan társadalmi körökbe, ahol a szociális és kulturális deficitek leküzdése miatt erre szükség van. A művészetek gyakorlása segíti a személyiség szabad fejlődését, a kommunikációs készségeket és a szociális beilleszkedést, amelyek készségek fontosak a (kreatív) közösségi ember felnevelésében.

A „kreatív fundraising” tevékenységen túl a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a program küldetésére, a művészetek erejére, egy mindnyájunkat érintő társadalmi szükségre: az együttműködés, az összefogás és a felelősségvállalás fontosságára!

A „Fogadj örökbe egy osztályt” kampány előkészületeiről egy rövidfilmet készítettünk, amelyben a résztvevő gyerekek felszabadult alkotó tevékenységét, kreatív munkáját, lelkes együttműködésükből fakadó ötletes megoldásaikat, vagyis egy „mini” MUS-E programot ismerhetnek meg.