MŰVÉSZEK

Belediné Baár Krisztina

beledine baar krisztina1991-ben végzett a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola Tanító Szakán. Itt szerezte meg gyermek-és ifjúsági néptánc-oktatói végzettségét.
Miután 1992-ben pedagógusként kezdett el dolgozni, meghívást kapott Varga Jánostól, a Zala Táncegyüttes vezetőjétől, hogy néptánc-oktatóként vegyen részt a Zala Táncegyüttes által alapított művészeti iskola felvirágoztatásában. Ez a munka nagyon sok örömet és testi-lelki felüdülést jelentett a számára. Az évek alatt a gyermekek létszáma egyre nőtt és 2006-ban már hat néptánccsoportja volt, ahol közel 120 gyermek ismerkedett a néptánc szépségeivel.
Mozgalmas évek voltak, sok-sok fellépéssel, bemutatókkal és a nyári néptánc-táborokkal. A munka mellett elvégezte a Juhász Gyula Tudományegyetem Tanulásban Akadályozottak Gyógypedagógia Szakát és gyógypedagógus lett. A tánc, mint terápia sokat foglalkoztatta.
A későbbiekben a magatartászavaros és hiperaktív kisgyermekek megsegítésére Ayres terápiával kezdett foglalkozni. Azóta az élet sok nehézséget hozott, de megmaradt a tánc szeretete, a gyermekekkel való együttlét varázsa, a sok közös élmény, az örömszerzés.

„Add a kezed, s legyünk jóban újra! Szeretetünk árama járjon ujjról ujjra. Béküljünk meg ismét, áradjon a Lélek, szépüljünk meg egymásban: add a kezed, kérlek!” (Simon András)