MŰVÉSZEK

Domak Anikó

domak anikoDomak Anikó szülővárosában, Székesfehérváron, a Béke-téri 12 évfolyamos ének-zenei Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumban folytatott tanulmányai mellett a martonvásári Művészeti Iskola, majd a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola diákja, ahol citerázással és népdalénekléssel foglalkozott. Az érettségit követően a Nyíregyházi Főiskolán szerzett diplomát ének-zene, népzene szakon. Diplomája megszerzése után tanítani kezdett, majd újabb diplomát szerzett a Debreceni Egyetem néprajz szakán.

Ma már vezetője a Pázmándi Népdalkör és Citerazenekarnak, illetve több gyermekcsoporttal foglalkozik ("Tüzifa" népzenei együttes, a nyolcadikos fiúkból álló "Lókötők" énekegyüttes). Tanítóként többek között népdaléneklést, citerát, népi furulyát, népi bőgőt és népi éneket tanít Tordason és Székesfehérváron.

Az általános és középiskolások tanítása mellett tagja és művésze a magyarországi MUS-E Közhasznú Egyesületnek. Művészeti nevelési programját a Kozma Ferenc Általános Iskolában alkalmazza Baracskán. 2005 óta a brüsszeli szervezésű MUS-E Band tagja, amellyel improvizációs világzenét játszhat számos nemzet MUS-E művészeivel.